Boraveći u Nišu u okviru radnog obeležavanja 15. septembra Dana železničara, generalni direktor „Železnica  Srbije“ Dragoljub Simonović, sa saradnicima, posetio je i pogone MIN „Lokomotiva“ i MIN „Vagonka“ i razgovarao o poziciji u kojoj se niški remonteri nalaze.
Dva nekada giganta naše industrije šinskih vozila već dugo se nalaze u procesu restruktuiranja, a obzirom da im je srpska železnica daleko najveći, pa često i jedini, kupac, razgovaralo se o zajedničkim interesima kako bi se potencijal koji MIN ima u ovoj oblasti sačuvao, a železnica, uz obezebeđen socijalni mir Nišlija, po najpovoljnijim uslovima remontovala, pa i gradila svoje nove lokomotive i vagone.
-„Železnice Srbije“ imaju više od tri hiljade teretnih vagona i veliki broj lokomotiva kojima je remont neophodan, a koje bi dobro došle i nama, ali i remonterima kao posao. Na žalost, moraćemo da nastojimo da, uz podršku Vlade Republike Srbije, obezbedimo da  posao dogovaramo pod posebnim uslovima, jer smo svesni da para nema, ali zauzvrat svakako očekujemo da to ne bude na uštrb kvaliteta. Tako ćemo odgovornim odnosom  „Lokomotivu“ i „Vagonku“, koje su u restruktuiranju, sačuvati do konačnog reševanja njihovog statusa, kao veliki  potencijal podrške železnici, rekao je generalni direktor  „Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović.

Izvor: Železnice Srbije
Leave a Reply.