Bivši direktor "Železnica Srbije" zatražio je danas od suda oslobađajuću presudu, kao i ostali optuženi za zloupotrebe u tom preduzeću prilikom nabavljanja lokomotiva i motornih vozila. Presuda 11. aprila.
Milanko Šarančić, bivši direktor Železnica Srbije, zatražio je danas od suda oslobađajuću presudu, kao i ostali optuženi za zloupotrebe u tom preduzeću prilikom nabavke lokomotiva i motornih vozova. On je rekao da nije oštetio preduzeće, i da je sve rađeno po zakonu od kada je on postavljen na čelo preduzeća.

- Ja sam žrtva prethodnog režima i zbog toga se vodi ovaj proces protiv mene – rekao je on.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora “Železnica Srbije” Milanka Šarančića i trojice njegovih saradnika zbog sumnje da su nelegalnim javnim nabavkama oštetili budžet za više od 1, 2 miliona evra!

Pored Šarančića, optuženi su i njegov nekadašnji pomoćnik Zoran Milićević, direktor sektora za investicije vuče i voznih sredstava, Dragoslav Pejčić i Milorad Čelebić, vlasnik preduzeća “Sibeks” i predstavnik kompanije “Ko rejl LLP”. Njima je juče produžen pritvor u kom se nalaze od 2. juna.

- Šarančić i njegovi saradnici su od maja 2004. do oktobra 2006. oštetili budžet kupovinom šest dizel-električnih lokomotiva od slovenačkih železnica i deset dizel-motornih vozova “Švede rejl” iz Švedske, predstavljajući cene mnogo većim od stvarnih. Lokomotive i vozovi kupovani su preko posredničkih firmi “Frijul eksport” iz Trsta, “Ko rejl LLP” iz Londona i srpskih preduzeća “Sibeks” i “Šinvoz” – piše u optužnici.

Presuda u ovom suđenju biće izrečena 11. aprila.

 


Comments
Leave a Reply