Železnički saobraćaj na pruzi Lapovo – Kraljevo trenutno je u prekidu jer su radnici preduzeća „Auto saobraćaj“ iz Kragujevca, u okviru svojih radničkih protesta, blokirali deonicu pruge Kragujevac – Kraljevo.
Oni su oko 9.30 sati tri svoja autobusa parkirali na putnom prelazu u mestu Grošnica, na pruzi Kragujevac – Kraljevo i na taj način onemogućili železnički saobraćaj između Lapova i Kraljeva.

Zbog ove blokade pruge, putnički voz koji je saobraćao iz Lapova za Kraljevo završio je svoju vožnju oko 12.20 sati u železničkoj stanici Kragujevac, gde su putnici napustili voz.

Trenutno su u stanici Kragujevac „blokirana“ jedna lokomotiva, koja bi u 15.00 sati trebalo da pokrene voz za potrebe „Fijata“ iz Kragujevca za Bar, kao i prazni teretni vagoni koji je trebalo da se otpreme u Smederevo i Kraljevo za transport robe.

Kako je „Železnicama Srbije“ saopšteno, radnici kragujevačkog „Auto saobraćaja“ u protestu su zbog neisplaćenih zarada i penzionog osiguranja i protest nema nikakve veze sa železnicom, ali su se za blokadu pruge opredelili kako bi skrenuli pažnju javnosti na svoje probleme. Pored pruge, kako saznajemo, oni su blokirali i drum na ovoj deonici.

Za sada nemamo informacija koliko će dugo trajati blokada pruge i prekid železničkog saobraćaja između Lapova i Kraljeva.
 


Comments
Leave a Reply