Gradskom železnicom dnevno se, u proseku, preveze čak 34.000 putnika od Batajnice do Pančevačkog mosta. Kašnjenje devet sekundi. Potrebna rekonstrukcija koloseka ka Resniku i izgradnja drugog na Pančevcu.
Najbrži i najekonomičniji prevoz za čak 34.000 Beograđana, koji se dnevno prevezu na liniji od Batajnice do Pančevačkog mosta, jeste BG voz. Kvalitet usluge je ostao isti i posle tri godine od početka rada. Kašnjenje je devet sekundi, čime se ne može pohvaliti nijedan drugi vid prevoza u gradu.

Za dalje širenje mreže, uz istovremeno zadržavanje postignutog visokog nivoa redovnosti i pouzdanosti polazaka, neophodno je da se izvedu obimni radovi. Potrebna je rekonstrukcija železničkih koloseka ka Resniku i remontovanje dodatnog broja elektromotornih vozova, odnosno izgradnja drugog koloseka preko Pančevačkog mosta i nabavka novih elektromotornih garnitura.

Prema ranije utvrđenim planovima, prvo bi trebalo remontovati koloseke na pravcu Beograd centar (Prokop) - Resnik.

"Železnice Srbije" su potpisale ugovor sa Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj kojim su obezbeđena sredstva za ovu namenu - kažu u Direkciji za javni prevoz. - Realizacija ovog ugovora je u toku. Osim unapređenja koloseka u dužini od oko 13 kilometara, neophodno je i remontovati pet elektromotornih vozova kako bi se mogao uspostaviti petnaestominutni takt u prevozu putnika na ovoj relaciji.U ovom trenutku, na trasi Batajnica - Pančevački most, planirana je izgradnja dve putničke stanice, Kamendin i Altina, dodaju u Direkciji. Za njihovu izgradnju potrebno je oko dva miliona evra. Svi radovi izvodili bi se uz redovno odvijanje postojećeg saobraćaja na ovom pravcu.

Na liniji Batajnica - Pančevački most, danas Beograđane prevozi devet elektromotornih garnitura.

- Najznačajni rezultat zajedničkog napora grada Beograda i "Železnica Srbije" je što smo uspeli da zadržimo visok kvalitet usluge - ističu u Direkciji za javni prevoz. - Uz to smo postigli neuobičajeno visoku tačnost i redovnost polazaka, za naše uslove.
DEVET PUTA VIŠE PUTNIKA
Kada je BG voz počeo da radi, na trasi od Novog Beograda do Pančevačkog mosta bilo je jedva 4.000 putnika. Od uspostavljanja BG voza do sada, beogradskom železnicom prevezeno je oko 20 miliona putnika.Izvor: Večernje NovostiLeave a Reply.