Lokomotiva voza koji je jutros krenuo iz Beograda za Bar iskočila je iz šina kod Užica. U pitanju je manji incident i nema povređenih.
U Železnicama su potvrdili da je došlo do iskakanja, ali su precizirali da je u pitanju samo jedna osovina lokomotive i da su vagoni ostali na pruzi.

"Nesreća je prejaka reč. To vam je kao kada bi automobil jednim točkom sišao sa kolovoza", rekao je portparol Železnica Srbije Nenad Stanisavljević. U vozu je bilo 240 putnika.

U međuvremenu, iz Železnica Srbije saopšteno je da je normalizovan saobraćaj na pruzi Beograd-Bar danas oko 16.30 sati pošto je ekipa pomoćnog voza Železnice Srbije u užičkom predgrađu Turica podigla na kolosek lokomotivu koja je iskliznula iz šina tri sata ranije.

U pitanju je brzi voz koji je jutros u 9.10 krenuo iz Beograda za Bar, a incident se desio oko 13 i 30 časova. Nezgoda se dogodila na mestu Turica, gde je maksimalna dozvoljena brzina 20 kilometara na čas.

U sastavu voza, kako se precizira iz ŽS, pored lokomotive, bilo je još šest vagona, četiri za prevoz putnika, vagon restoran i vagon za prevoz automobila i ni jedan od njih nije uskliznuo sa šina.

Saobraćaj na barskoj pruzi sada se nesmetano odvija, pa će oba večernja voza između Beograda i Bara krenuti po redu vožnje.

Leave a Reply.