NIŠ - Đ. M (12), učenik petog razreda niške škole “Kralj Petar Prvi”, teško je povređen juče na desetom koloseku niške Železničke stanice. Do nesreće je došlo kada je mališan, tokom igre, pokušao da se popne na parkirani teretni vagon, iznad kojeg je prolazio kabl visokog napona. Mališana je udarila struja napona 25.000 volti, usled čega je zadobio užasne opekotine - pojedini delovi tela su mu potpuno ugljenisani. Prilikom pada mu je povređena i glava.
Đ.M. je zbrinut na Dečjoj hirurškoj klinici, a lekari njegovo zdravstveno stanje ocenjuju kao veoma teško. Anđelka Slavković, direktor Dečje hirurške klinike, ističe da je mališan u krajnje teškom stanju.

- Pacijent ima duboke opekotine na više od 90 odsto tela i povredu glave. Na respiratorima je i životno je ugrožen – rekla je Slavkovićeva.

Pomoćnik direktora Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju doktor Dragoljub Živanović kaže da se dečak nalazi u stanju neposredne životne opasnosti, na mašinama za veštačku ventilaciju.

"Preduzimaju se sve neophodne mere reanimacije i lečenja", rekao je Živanović.

Iz Železnica Srbije poručuju da je ovo još jedno upozorenje da boravak u zoni železničkih objekata može da bude opasan, naročito kada su u pitanju deca.

- Prema našim informacijama, jedan od dečaka koji se zatekao na desetom koloseku niške Železničke stanice doživeo je strujni udar. Kako se to i ranije dešavalo, upozoravamo građane da moraju da shvate da železnički sistem nije bezopasan, te da dobro povedu računa o svojoj bezbednosti kada se nalaze na području naših objekata. Naročito su opasni visokonaponski kablovi, jer kroz njih ide struja napona 25.000 volti, pa je za strujni udar dovoljno da se nađete u zoni strujnog luka i bez dodirivanja kabla. Žalimo zbog ovakvih događaja, ali moramo da istaknemo da za njih ne snosimo nikakvu odgovornost – saopšteno je iz Železnica Srbije.Leave a Reply.