Picture
Direktor AD  "Železnice Srbije" Dragoljub Simonović izjavio je danas da je raspisan tender za prodaju 103 službena automobila, a da su u međuvremenu oduzeta još 23 luksuzna automobila koja se ne voze.

"To nije kraj, i dalje se vrši popis u svim ispostavama Železnice, tek treba da radimo za druge gradove", naglasio je Simonović i dodao da će umesto tih automobila biti kupljeni kombiji za prevoz radnika.

Simonović je istakao da se trenutno pregovara sa nekoliko firmi za nabavku sistema za praćenje automobila na terenu i kretanja radnika.

"U budućem periodu potrudićemo se da sve vitalne funkcije železnice stavimo pod video nadzore. Počeli smo od naše direkcije, a potom slede i drugi gradovi", rekao je Simonović.

On je dodao da će u samom startu to biti velika investicija, ali da će se na kraju isplatiti.

Simonović je da u Železnicama Srbije ima viška radne snage i da je za neke vozače već dao nalog da se prebace u radionice, u skladu sa školskom spremom koju poseduju, ali da im nedostaju bravari, tehničari i varioci.

Govoreći o prugama, on je naveo da se 600 kilometara vodi da su u funkciji iako nisu, ali da će uz rekonstrukciju Koridora 10 i Koridora 11, početi sa radom na lokalnim prugama, ali onim koje su najprioritetnije.

Leave a Reply.