"Železnice Srbije" u utorak, 2. aprila 2013. godine, sa početkom u 10.00 sati, u poslovnoj zgradi u ulici Nemanjina 6, u Beogradu, u sali biblioteke na prvom spratu, potpisuju ugovore sa šest remontnih preduzeća o proizvodnji i remontu šinskih vozila u 2013. godini.

Ukupna vrednost ovih ugovora je milijardu dinara, a "Železnice Srbije" ugovore će sutra potpisati sa društvima: "Koncern Fabrika vagona Kraljevo" Kraljevo, "MIN Vagonka" Niš, "MIP RŠV" Ćuprija, "Inter-mehanika" Smederevo, "Šinvoz" Zrenjanin i "Želvoz" Smederevo.

Reč je o Programu o uslovima i načinu podsticanja proizvodnje i remonta šinskih vozila u Republici Srbiji za 2013. godinu za potrebe "Železnica Srbije", koji je usvojila Vlada Republike Srbije. Sredstva za realizaciju ovog programa obezbeđena su republičkim Zakonom o budžetu, preko Fonda za razvoj Republike Srbije.

"Železnice Srbije" zahvaljujući ovim sredstvima u 2013. godini remontovaće 238 teretnih vagona, 19 putničkih vagona, 3 elektromotorne garniture, osam lokomotiva, 55 kola pomoćnog i radnog voza i popraviti osovinske sklopove na 60 voznih sredstava. U remontnim preduzećima sa kojima srpske železnice potpisuju ugovore, na realizaciji ovih poslova biće angažovano ukupno našto manje od 2.300 zaposlenih.
 


Comments
Leave a Reply