Picture
Simens je izuzetno zainteresovan da učestvuje u projektima modernizacije srpskih železnica i da bi to bilo ostvareno uvek će nastojati da u ravnopravnoj konkurenciji da najbolju i najpovoljniju ponudu. Ova velika multinacionalna kompanija najavila je da će učestvovati i na međunarodnom tenderu srpskih železnica za nabavku 15 višesistemskih elektro lokomotiva u vrednosti od 65 miliona evra, obezbeđenih iz zajma Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ovo je rečeno na sastanku koji je danas u Beogradu održao generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović sa delegacijom "Simensa" u Srbiji, na čelu sa generalnim direktorom Tihomirom Rajlićem. - Stav "Železnica Srbije", na čelu sa novim poslovodstvom, je da na tenderima svi ponuđači imaju podjednaku šansu, da se nabavke sprovode transparentno i legalno, a da posao dobiju najbolji i najpovoljniji učesnici. Na takvim osnovama i "Simens" može očekivati ravnopravan tretman i šansu, a ukoliko dostavi i najbolju ponudu, za srpske železnice imaće svakako veliki interes i značaj da jedna od najmoćnijih svetskih kompanija dobije posao na našim prugama, - rekao je generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović, obraćajući se predstavnicima "Simensa" u Srbiji.

Inače, na sastanku je istaknuto da "Simens" u Srbiji radi od 1995. godine, da danas u našoj zemlji upošljava više stotina radnika, da je dosadašnja saradnja između ove međunarodne kompanije i srpskih železnica bila uspešna i u skladu sa potrebama i mogućnostima železnice, kao i da je unapređenje međusobne saradnje obostrani i zajednički interes.


 


Comments
Leave a Reply