Na pruzi Subotica - Sombor danas je došlo do iskliznića poslednjih kola u teretnom vozu, koji je u svom sastavu imao kola tovarena tucanikom, a bezbendnost železničkog saobraćaja ugrozila je krađa kolosečnog pribora, saopšteno je iz "Železnica Srbije".
Kako je navedeno, prilikom iskliznuća vagona totalno je oštećeno 70 metara, a delimično 350 metara koloseka, a prema prvim nalazima Komisije za vanredne događaje "Železnica Srbije" koja je izašla na lice mesta utvrđeno je da nedostaje 220 tirfona, odnosno šrafova za zatezanje pragova i učvršćivanje šina u koloseku. Utvrđeno je, takođe, da je uništeno ili značajno oštećeno oko 490 pragova, kao i pet telefonskih stubova. 

S obzirom na broj nedostajućih tirfona osnovano se sumnja da je reč o krađi kolosečnog pribora od strane, za sada, nepoznatih izvršilaca.

Komisija koja je odmah izašla na lice mesta utvrđuje sve detalje i okolnosti koje su dovele do ovakvog stanja.

U saopštenju je istaknuto i da je saobraćaj na tom delu pruge u prekidu, kao i da će sigurno biti potrebno više od 24 sata da se sanira oštećenje koloseka i uspostavi redovan železnički saobraćaj. 

Do iskliznuća je došlo na pruzi Subotica - Sombor, između stanica Tavankud i Bajmok, danas nešto posle 13 časova.
Leave a Reply.