Picture
Železnice Srbije nastojaće da u nastupajućem procesu modernizacije osavremene informatičke i telekomunikacione tehnologije s ciljem optimizacije poslovanja ovog velikog saobraćajnog sistema. Naš zadatak je da stvorimo ambijent u kome će sve velike kompanije moći ravnopravno da učestvuju u konkurentskoj trci. Interes “Železnica Srbije” jeste da sarađuje s ovako velikom kompanijom kao što je “Microsoft” i imate podršku za otvoren dijalog u kome ćete prepoznati šta je to što nama treba i kako to primeniti na obostranu korist – rekao je generalni direktor srpskih železnica Dragoljub Simonović na sastanku koji je danas održan s delegacijom “Microsoft-a” u Srbiji.

Uvažavajući strateški značaj “Železnica Srbije koji uveliko prevazilazi osnovnu delatnost, siguran sam da postoji prostor za saradnju u delu informatičkih i telekomunikacionih tehnologija između vašeg preduzeća i kompanije “Majkrosoft”. Kao firma koja je na ovim prostorima prisutna već jedanaest godina, u ovako velikom sistemu prepoznali smo potencijal za buduću saradnju i podizanje upotrebne vrednosti i uloge informatičkih tehnologija u svakodnevnom funkcionisanju Železnica Srbije – rekao je generalni direktor “Microsoft-a” u Srbiji Jugoslav Pirić. 

Na sastanku je zaključeno da u narednom periodu treba obostrano formirati timove sačinjene od zaposlenih iz stručnih službi, a njihov zajednički zadatak biće da razmotre koji su to prioriteti “Železnica Srbije” i potencijalna rešenja za primenu informatičkih tehnologija u daljem razvoju srpskih železnica.
Leave a Reply.