"Železnice Srbije" od 1. septembra uvode novu ponudu pod nazivom  "Srbija Fleksipas" koja je namenjena odraslima, kao i putnicima starijim od 60 godina. Karta "Srbija Fleksipas" za odrasle (Srbija Fleksipas 26+) košta 3.000 dinara, a za putnike starije od 60 godina (Srbija Fleksipas 60+) iznosi 2.000 dinara.

Ova ponuda omogućava putovanje prugama  "Železnica Srbije" 10 dana, po izboru putnika, u okviru mesec dana važenja karte. Vozna karta po ovoj ponudi izdaje se za 2. razred u svim vozovima na prugama srpskih železnica, dok se u Inter siti vozovima doplaćuje samo rezervacija mesta.

Do sada je ova ponuda bila namenjena samo mladima do 26 godina starosti i pružala im je mogućnost da se za samo 1.500 dinara voze železnicom deset dana, u okviru mesec dana važenja karte.

Za kupovinu karte "Srbija Fleksipas", potreban je lični dokument na osnovu koga se utvrđuje starost putnika i određuje cena karte. Uz ovu ponudu ne važe druge povlastice „Železnica Srbije“ za jeftiniju vožnju.

U vozovima srpskih železnica, od 1. septembra kondukteri će prodavati povratne karte putnicima koji započinju putovanje iz mesta gde nema blagajni ili u vreme kada blagajne ne rade i za rastojanja duža od 100 kilometara. Do sada su povratne karte u vozovima izdavane samo za rastojanja do 100 kilometara

Izvor: Železnice SrbijeLeave a Reply.