Subotička policija uhapsila je pet maloletnika koji su kamenovali vozove među kojima i novi ruski dizel-motorni voz.

Podnete su dve krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Subotici, zbog sumnje da su izvršili krivično delo uništenja i oštećenja tuđe stvari na štetu ''Železnice Srbije''a.d.

U prijavama se navodi, da su, u prvom događaju, tri maloletnika od petnaest, četrnaest i trinaest godina, 26. decembra prošle godine, na pruzi između stanica Subotica i Subotica-predgrađe, kamenjem gađali voz i razbili dvodelni prozor.

U drugom događaju, koji je policiji prijavljen 25. januara ove godine, dva četrnaestogodišnjaka su kamenicama su oštetili voz koji se kretao iz Sombora prema železničkoj stanici u Subotica.

Kako je navedeno, u oba događaja pričinjena je materijalna šteta od oko 23.000 dinara.

Od ukupno dvanaest kupljenih novih ruskih vozova, dva saobraćaju u subotičkom železničkom čvoru.

Prva garnitura od 28. decembra saobraća između Subotice i Sombora, a kamenovana je, ni mesec dana od puštanja u saobraćaj. Veće štete i povređenih tada nije bilo.

Železnice Srbije prvi put nakon pune tri decenije kupile su nove vozove, zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke Eurofime, od 43 miliona švajcarskih franaka.

 


Comments

Radosav is sharing 200 coins!
26/03/2013 15:50

Godinu dana DOBROVOLJNOG rada u Sržis Jso Zop sa pružnim radnicima pa bi mahali i pozdravljali VOZ ko da TITO prolazi!

Reply
Administrator
26/03/2013 16:02

I visoke novčane kazne bile bi dovoljne, dovoljne da nikome više ne padne na pamet da kamenuje vozove, a tek gorepomenuto! :)

ReplyLeave a Reply