Ruske železnice su danas saopštile da su za saobraćaj zatvorile deo pruge legendarne Transsibirske železnice zbog velikih poplava u tom području, usled čega postoji mogućnost kašnjenja vozova na liniji Moskva-Vladivostok.
Voda je odnela deo pružne konstrukcije u Amurskoj oblasti na dalekom istoku Rusije, nakon što je tamošnja reka dostigla "kritičan nivo", navodi se u saopstenju Ruskih železnica, prenela je agencija AFP.

Radnici rade na podupiranju oštećene pruge betonskim pločama. Oštećeni deo pruge se nalazi na oko 7.500 kilometara od ruske prestonice.

Očekuje se da će zbog popravke pruge kasniti putnički vozovi na relaciji Moskva-Vladivostok, pa je tako jedan voz napustio prestonicu sinoć, a očekuje se da će u Vladivostok stići tek za nedelju dana, upozoravaju Železnice.  

Zbog poplava u Amurskoj oblasti je dosad evakuisano više od 13.000 ljudi.  

Transsibirska železnica je najpouzdaniji vid prevoza sa jednog kraja Rusije na drugi, budući da mreža modernih auto-puteva u toj zemlji i dalje nije u dovoljnoj meri razvijena. Pruga koja povezuje Moskvu i Vladivostok je dugačka 9.300 kilometara.Izvor: 24 sata
 


Comments
Leave a Reply