Predstavnici Železnica Srbije održaće sutra u Požarevcu multimedijalne prezentacije o bezbednosti na putnim prelazima za učenike nižih razreda osnovnih škola, najavljeno je iz tog javnog preduzeća.

Prezentacije će biti održane u školama "Desanka Maksimović“ i "Ivo Lola Ribar“, a đacima će biti ukazano na opasnosti i biće upoznati sa pravilnim učestvovanjem u saobraćaju preko putnih prelaza.  

Medija centar Železnica Srbije započeo je u novembru 2012. godine novu sezonu edukativne kampanje o bezbednom prelasku preko putnih prelaza za školsku 2012/13. godinu, pri čemu su predavanja do sada realizovana u 16 osnovnih škola.  

Multimedijalnu prezentaciju edukativno-zabavnog karaktera "Oprezno je bezbedno“ u novoj sezoni videlo je 2150 učenika.  

Za dve i po godine, akciju Medija centra Železnica Srbije pod nazivom „Oprez! Izaberi život“ videlo je 18.500 osnovaca u 115 osnovnih škola, u 41 gradu u Srbiji.  

Akcija edukacije deo je medjunarodne kampanje o podizanju svesti svih učesnika u saobraćaju pri prelasku preko pruge, u koju su se Železnice Srbije uključile juna 2010. godine, kada je prvi put obeležen Medjunarodni dan bezbednosti na putnim prelazima.Leave a Reply.