Nakon skoro mesec i po dana blokade, deonica pruge Kragujevac – Kraljevo, na železničkom pravcu Lapovo – Kraljevo u blizini stanice Grošnica, deblokirana je danas, 4. decembra u 13 sati i 27 minuta i uspostavljen je redovan železnički saobraćaj. To znači da voz, koji je iz Kraljeva krenuo u 14 sati i 40 minuta za Lapovo i Markovac, saobraća redovno.
"Železnice Srbije" su zbog prekida saobraćaja na ovoj deonici bile prinuđene da tokom blokade promene organizaciju putničkog saobraćaja na relaciji Lapovo – Kraljevo. Lokalni putnički saobraćaj bio je organizovan tako što su  vozovi na relaciji Lapovo – Kraljevo saobraćali na celom prevoznom putu, ali su na relaciji Grošnica (otvorena pruga) - stanica Grošnica, putnici morali da izađu iz voza i prepešače oko 200 metara duž pruge kako bi ušli u drugi voz, sa druge strane blokade i nastavili putovanje.

Podsećamo da je blokada ove pruge počela 22. oktobra, kada su radnici kragujevačkog preduzeća "Auto saobraćaj" u okviru svojih socijalnih protesta, autobusima blokirali prugu na putnom prelazu u mestu Grošnica.
 


Comments
Leave a Reply