Simens zainteresovan da u Srbiji izgradi regionalni servisni centar za svoje lokomotive, saopšteno iz Železnica Srbije.
Kompanija Simens je zainteresovana da učestvuje u realizaciji ruskog kredita za modernizaciju železnice u Srbiji, posebno kada je reč o signalno-sigurnosnim sistemima i kontaktnoj mreži, zaključeno je na današnjem sastanku generalnog direktora Železnica Srbije Dragoljuba Simonovića sa rukovodstvom Simensa.

U saopštenju se navodi da je Simens izuzetno zainteresovan da u Srbiji izgradi regionalni servisni centar za svoje lokomotive, koji bi radio za potrebe svih železničkih uprava u okruženju.

Analizirajući mogućnosti za otvaranje regionalnog servisnog centra za Simens lokomotive u Srbiji, predstavnici Železnica i Simensa su, kao jedno od mogućih rešenja, predložili Niš.

Rukovodstvo Simensa u Srbiji je najavilo da se za potrebe ove kompanije, koja ima svoju fabriku u Subotici, godišnje kamionima prevozi oko 30.000 tona kontejnera i da je zajednički interes da se stvore uslovi da se ovaj prevoz obavlja železnicom.

Rukovodstva dve kompanije su formirala i zajedničku radnu grupu, koja bi u narednih sedam dana trebalo da predloži odgovore na sva otvorena pitanja međusobnih finansijskih obaveza.

 


Comments
Leave a Reply