Mašinovođa je svirao i pokušao da ukoči, ali je čovek samo podigao glavu i ostao među šinama. Voz je usmrtio čoveka. Nesreća se dogodila na oko 800 metara od stanice Beli Potok.
Na železničkoj pruzi između Belog Potoka i Zuca, teretni voz pregazio je čoveka starog između 65 i 70 godina. Mašinovođa R. M. izjavio je da je video čoveka kako leži na koloseku između šina.

Mašinovođa je svirao i pokušao da ukoči, ali je čovek samo podigao glavu i ostao među šinama. Voz je usmrtio čoveka. Nesreća se dogodila na oko 800 metara od stanice Beli Potok. U toku je policijski uviđaj.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici pruge Beograd - Mala Krsna - Požarevac trenutno je obustavljen.


Dragan Vasić (57) iz Leskovca poginuo je u utorak oko 16 sati, kad ga je nedaleko od železničke stanice Beli Potok udario teretni voz na liniji Sombor-Preševo. Voz je nesrećnog čoveka vukao tridesetak metara, a lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt. Kako saznajemo, najverovatnije je reč o samoubistvu jer je muškarac u trenutku nailaska voza ležao na šinama.

- Išao sam ka Preševu i na nekih 500 metara od železničke stanice Beli Potok ugledao sam muškarca kako leži na koloseku između šina, dok mu je glava bila na šinama. Svirao sam ne bi li se čovek sklonio, ali on je samo podigao glavu i ostao da leži. Kočio sam, ali nisam uspeo da zaustavim lokomotivu - ispričao je svojim kolegama vidno potresen mašinovođa R. M. Voz nije prešao preko Draganovog tela, već ga je zakačio prednjim delom, takozvanim peskarom.

- Kako ga je voz vukao 30 metara, njemu je sva odeća pocepana, tako da je čovek ležao go na šinama sa smrskanim licem - kaže jedan od očevidaca tragedije.
Leave a Reply.