„Železnice Srbije“ 9. oktobra, posetili su predstavnici Makedonskih železnica, na čelu sa generalnim direktorom Oliverom Derkoskim i razgovarali sa čelnim ljudima srpskih železnica o mogućnosti da se već od novog reda vožnje, koji stupa na snagu 14. decembra, na relaciji Beograd - Skoplje uvede voz višeg ranga ( Inter siti). Voz bi relaciju od srpske do makedonske prestonice prelazio za šest do sedam sati, stajao bi samo u nekoliko stanica i bio bi namenjen, uglavnom, poslovnom svetu. Ukoliko se, nakon uvođenja, ispostavi da je voz rentabilan, obe železnice su saglasne da on produži trasu do Grčke.
Direktor Direkcije za prevoz „Železnica Srbije“ Negosav Teofilović i predstavnici Makedonskih železnica dogovorili su se da uskoro potpišu ugovor kojim će bliže biti definisan okvir buduće saradnje i zajednički nastup na transportnom tržištu.

Dogovoreno je da se u skladu sa komercijalnim politikama oba preduzeća, prevozna usluga oslobodi svih dodatnih, nepotrebnih troškova kako bi obe železnice bile konkurentne na tržištu i privukle veći broj komitenata. Bilo je reči i o skraćenju i pojednostavljenju procedure na granicama, kako bi prevoz robe i putnika bio brži.Leave a Reply.