Srpske železnice će do kraja meseca septembra uspostaviti saobraćaj do severnog dela Kosovske Mitrovice, najavio je danas generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović.


Trasa voz koji saobraća na relaciji Kraljevo-Zvečan biće produžena do mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde se završavaju radovi na pravljenju nove železničke stanice, rekao je Simonović.
On je rekao da se posao realizuje u saradnji sa ministrom bez portfelja zaduženim za Kosovo u Metohiju Aleksandrom Vulinom i da će sa njim biti dogovoren precizan datum puštanja u saobraćaj tog dela pruge.
 
Prema rečima Simonovića, pruga do Kosovske Mitrovice se dugo nije koristila, zrasla je u korov i pri kraju su radovi na krčenju i osposobljavanju za bezbedan saobraćaj.
 
“Očekujem da voz krene do kraja meseca. Rok je bio da se do 20. septembra napravi stanica, ali je krčenje šina potrajalo više, jer se neko setio pa betonirao prugu”, rekao je Simonović.
 
Čelnik železnice je naveo da u Kosovskoj Mitrovici ima oko 3.000 studenata iz Srbije, koji će moći da koriste tri puta jeftiniji prevoz.
 
“Tako ćemo poslati poruku našim građanima u severnom delu Kosovske Mitrovice da je to Srbija, s obzirom da tamo gde je prisutna srpska železnica ne može biti neka druga država”, istakao je Simonović.

Leave a Reply.