Muzejski voz "Nostalgija" na "Šarganskoj osmici" počinje zimsku sezonu saobraćaja 25. decembra 2013. godine koja će trajati sve do 25. januara  2014. godine. Voz će na relaciji Mokra Gora – Jatare – Mokra Gora svakodnevno saobraćati u 11 sati i 40 minuta, a ukoliko interesovanje bude veće, uvešće se i vanredni polazak u 13 sati i 25 minuta. Cena karata za vožnju “Nostalgijom” tokom zime je već četvrtu sezonu nepromenjena i  iznosi 300 dinara za sve putnike bez obzira na uzrast.
Picture
Foto: Google
I ove zimske sezone muzejsko-turistički voz može se iznajmiti za vožnju na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora, a cena zakupa je 60 hiljada za vožnju dizel vučom i 120 hiljada za vožnju parnjačom. "Nostalgija" se može zakupiti i za noćnu vožnju , ali samo na relaciji Mokra Gora – Jatare – Mokra Gora, a zakup iznosi 70 hiljada dinara.

U muzejsko-turističkom kompleksu "Šarganska osmica" turistima su na raspolaganju i smeštajni kapaciteti "Železnica Srbije" u motelu "Mokra Gora", konačištu "Osmica" i u planiskoj kući, sa oko 60 ležajeva. Cene noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i u trokrevetnim apartmanima, kreću se od 1.680 do 5.400 dinara. Usluge u restoranima iznose: 300 dinara za doručak, 600 dinara za ručak i 600 dinara za večeru. U ugostiteljskim objektima muzejsko-turističkog kompleksa "Šarganska osmica" turistima su na raspolaganju polupansionske i pansionske usluge.

"Nostalgija" je u ovogodišnjoj letnjoj sezoni, koja je trajala od 15. aprila do 31. oktobra, u 658 vožnji prevezla oko 70 hiljada putnika. Od ukupnog broja gostiju 60 odsto su bili strani turisti, a najviše ih je bilo iz Poljske, Slovenije, Rusije i Nemačke.
 


Comments
Leave a Reply