Picture
U poslednja tri meseca u Srbiji nije otkazan nijedan polazak voza, dok ih je prošle godine u istom periodu bilo više od 100, što najbolje govori o povećanoj odgovornosti svih zaposlenih i novog rukovodstva, izjavio je danas na Mokroj Gori Dragoljub Simonović, generalni direktor Železnica Srbije.

- Cilj nam je da Železnica promeni imidž i da vratimo poverenje putnika u Železnicu. U tome imamo i veliku podršku Vlade Srbije, kakvu ovo javno preduzeće nije imalo godinama - rekao je Simonović na konferenciji za novinare.  

On je istakao da se u cilju racionalizacije troškova radi i na uvođenju GPRS sistema u vagonima i službenim automobilima i namomenuo da je u poslednja tri meseca i na gorivu ostvarena ušteda od 6,6 miliona dinara.

Simonović je, takođe, najavio podmlađivanje kadra u cilju praćenja najnovijih tehnologija i održavanja novih vozova.

- Spremni smo i da stipendiramo 10 najboljih studenata treće godine Više železničke škole, kako bismo imali stručan i osposobljen kadar, jer sa postojećim kapacitetima ne možemo da održavamo i pratimo nove vozove - naglašava generalni direktor Železnica Srbije.

On je istakao je da će renoviranje Barske pruge početi sledeće godine i dodao da se nada da će u junu početi izgradnja pruge Beograd-Pančevo i Ruma -Golubinci.

- Koridor 10 je prioritet i kičma Srbije i naš zadatak je da zbog prevoza robe i putnika završimo prugu od Subotice do Dimitrovgrada, Preševa i Šida - rekao je Simonović.

Govoreći o slučajevima kamenovanja novih vozova, Simonović je istakao da su sve grupe koje su u tome učestvovale uhapšene i da on sumnja da iza toga stoje lobisti autobuskog saobraćaja, kome je smanjen broj putnika uvođenjem novih vozova.

Simonović je obećao da će Želežnice ubuduće brže osposobljavati te vozove i vraćati ih u redovan saobraćaj.

Leave a Reply.