Od 1. avgusta „Železnice Srbije“ uvode otvorene telefonske i mejl linije, putem kojih će svi korisnici naših usluga i poslovni partneri moći da prijave sve nepravilnosti i pokušaje korupcije u funkcionisanju i poslovanju železnice, od konduktera koji u vozovima ne izdaju vozne karte, a novac zadržavaju za sebe, pa sve do nabavki za koje neko ima saznanja da su nameštene baš za pojedine firme, - izjavio je generalni direktor „Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović.
Brojevi otvorenih telefona, putem kojih će svakim radnim danom od 9.00 do 15.00 sati moći da se prijavljuju nepravilnosti u poslovanju i pokušaji koripcije na železnici su:

011-268-8887 i 011-268-8889.

Mejl koji će biti na raspolaganju javnosti za ovakvu vrstu prijava i informacija je:

antikorupcija@srbrail.rs

- Pri kabinetu generalnog direktora oformili smo posebno odeljenje koje će primati ove informacije i prosleđivati ih na proveru nadležnim službama u železnici. Svesni smo da će tu biti i mnogo lažnih pritužbi, ali ćemo svaku informaciju pažljivo i detaljno razmotriti i analizirati, kako bi smo utvrdili pravu istinu. S obzirom da je železnica izuzetno veliki sistem, cilj nam je da na ovaj način dođemo do informacija o potencijalnim nepravilnostima, koje se možda uspešno prikrivaju negde na terenu ili u firmi, i da ih ispravimo, a odgovorne otkrijemo i kaznimo. Takođe, ubeđeni smo da će se i zaposleni mnogo profesionalnije i odgovornije odnositi prema svojim radnim obavezama kada znaju da su svakog trenutka pred očima javnosti. Najveći broj železničara odgovorno, pošteno i radno obavlja svoje poslove, ali verujem da ćemo na ovaj način svaki vid korupcije na železnici smanjiti na najmanju moguću meru, - poručuje generalni direktor srpskih železnica Dragoljub Simonović.

Navedeni brojevi telefona i mejl linije otvoreni su za prijavu informacija o najrazličitijim vidovima korupcije na železnici u svim segmentima njenog rada i poslovanja, bilo da je reč o zaposlenima na terenu, u vozovima i stanicama, ili o najznačajnijim poslovima, poput finansija, investicija ili nabavki.

Nadležne službe u „Železnicama Srbije“ analiziraće sve dobijene informacije, a anonimnost svih tzv. „uzbunjivača javnosti“ je garantovana.

Leave a Reply.