Picture
Privedene bivša predsednicu UO privrednog društva "Želturist" Olgica B. (54) i nekadašnja izvršna direktorka te firme Marina K. zbog zloupotrebe položaja.


One su uhapšene u nastavku akcije Uprave kriminalištičke i beogradske policije na suzbijanju finansijskog kriminala, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja, odnosno da su oštetili "Želturist" za 18 miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Osumnjičena Olgica R. je "u saizvršilaštvu sa Marinom K. od 2007.do 2009. parafirala više računa u iznosu većem od 18 miliona dinara, kako bi bili plaćeni dobavljači za konfekcijsku i drugu robu".

Računi su parafirani za preduzeća "Snavel store - Srbijateks", "Marina moda", "Mildar trade", "Bi-er-ksport import" ,"Movem end ko" i "VR kompani" iz Beograda kao i ponudu auto-kuće "Kole"iz Zemuna za popravku automobila Marine K. koji nije korišćen u službene svrhe.

"Kako bi osumnjičene prikrile da su robu preuzimale od navedenih dobavljača i koristile za lične potrebe ili poklanjale drugim osobama, davale su naloge zaposlenima u Agenciji "Želturist" da se računi dobavljača prefakturišu Sindikatu železničkog saobraćaja Srbije "Nezavisnost", Sindikatu Železničara Srbije i JP "Železnice Srbije", navodi MUP.

Račune su prikazivali kao troškove pružanja usluga po aranžmanima za prevenciju radne invalidnosti radnika JP "Železnice Srbije" . "Na taj način su osumnjičene pribavile imovinsku korist za sebe i druge, čime su oštetile preduzeće "Želturist" za 18 miliona dinara", navodi se u saopštenju.

Leave a Reply.