U pogonima MIN „Vagonke“ počela je realizacija posla sa Železnicama Srbije vrednog 200 miliona dinara koji predviđa remont 98 vagona.
Posao zaključen je zahvaljujući Programu Vlade Srbije revitalizacije srpske železnice ali je posredno koristan i za 269 radnika „Vagonke“ koji poslednje četiri godine opstaju zahvaljujući ovom programu.

Dragan Zdravković, izvršni direktor izjavio da će do kraja godine ispuniti sve obaveze prema ovom ugovoru. Pored svojih radnika planiraju da povremeno angažuju i zavarivače.

"Do kraja ove nedelje isporučićemo prvih 18 TADS vagona koje smo prepravili za potrebe prevoza kvarcnog peska. Naime, peska će se iz Rgotine kod Zaječara izvoziti za Sloveniju pa je bilo potrebno prilagoditi vagone za tu vrstu transporta", kazao je Zdravković i dodao da im predstoji veliki posao na remontu 75 vagona tipa KGS.

Prvi posao iz programa revitalizacije dobili su 2009.godine kada su remontovali prvih 170 vagona i od tada su supeli da zadrže kontinuitet proizvodnje.

"Vagonka" je restruktuiranju od 2009.godine kada je raskinut kupoprodajni ugovor sa rumunskom kompanijom "IRS". Rumuni su fabriku kupili od italijanske kompanije „Fril eksport.
Očekuju da iduće godine dobiju novog većinskog vlasnika jer je sada država vlasnik 93 psoto kapitala.Leave a Reply.