- "Železnice Srbije" danas u redovan putnički železnički saobraćaj na relaciji Ruma - Šabac - Ruma uključu novi dizel motorni voz koji su srpske železnice kupile zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke "EUROFIME". Novi dizel motorni putnički voz će između Rume i Šapca saobraćati radnim danima šest puta dnevno, dok će vikendom i u dane državnih praznika imati po četiri polaska dnevno. Od ukupno dvanaest kupljenih novih dizel motornih garnitura, ovo je jedanaesta koju srpske železnice uključuju u redovan putnički železnički saobraćaj. Preostalo je da srpske železnice još poslednju ugovorenu, dvanaestu garnituru uključe na relaciji Subotica – Kikinda, čime će lokalni i regionalni putnički železnički saobraćaj u Srbiji biti znatno unapređen, najavio je danas u železničkoj stanici Ruma, generalni direktor „Železnica Sebije“ Dragoljub Simonović prilikom svečanog puštanja u redovan putnički železnički saobraćaj novog dizel motornog voza na relaciji Ruma - Šabac.
Simonović je rekao da je broj putnika u novim vozovima, koji su do sada uključeni u redovan saobraćaj, iz meseca u mesec sve veći i da se kreće, u zavisnosti od regiona, od 25 pa čak do 80 posto.

- Novim dizel-motornim vozovima na svim navedenim relacijama srpske železnice su do sada prevezle skoro 400 hiljada putnika u lokalnom putničkom železničkom saobraćaju i od tog prevoza zaradile preko 30 miliona dinara, istakao je Simonović i rekao da će srpske železnice u narednih pet do sedam godina nabaviti nove vozove, popraviti pruge i u potpunosti promeniti svoj izgled, čime će značajno unaprediti kvalitet usluge i efikasnost sobraćaja.


Inače, do sada je na relaciji između Rume i Šapca saobraćao stari, dotrajali šinobus, pa saobraćaja na ovoj relaciji sa šinobusima gotovo i da nije bilo. Nova dizel-motorna garnitura omogućiće redovan, kvalitetan, pouzdan i efikasan putnički železnički saobraćaj između Rume i Šapca.

Radnim danima vozovi iz Rume za Šabac polaziće u:
5.05, 7.20,12.05, 15.00, 17.25 i 19.15 sati
U povratku iz Šapca za Rumu vozovi će polaziti u :
6.00, 8.20, 13.00, 15.50, 18.20 i u 20.15 sati.
Vikendom (subotom i nedeljom), kao i u dane državnih praznika neće saobraćati vozovi iz Rume za Šabac u 5.05 i u 19.15 sati, kao i iz Šapca za Rumu u 6.00 i u 20.15 sati.

Gosti i predstavnici medija imali su danas priliku da se uvere u kvalitet novog dizel motornog voza tokom promotivne vožnje do železničke stanice Buđanovci. Nova garnitura u redovan putnički  saobraćaj uvedena je danas u 15 sati.


Picture
Stari šinobus koji je do danas prevozio putnike između Rume i ŠapcaLeave a Reply.