"Železnice Srbije" u saradnji sa opštinom Lazarevac pristupiće uređenju šest putnih prelaza na ovoj teritoriji. Već do kraja nedelje stručne službe srpskih železnica obići će sve te lokacije i utvrditi stanje putnih prelaza i prioritete za rešavanje, nakon čega ćemo definisati dinamiku realizacije posla.
Za uređenje svih šest putnih prelaza treba nam oko tri miliona dinara, pa ćemo posao moći samo postupno i u skladu sa mogućnostima da realizujemo. Ali, najbitnije je da sarađujemo sa lokalnom samoupravom, jer samo zajednički i možemo doći do rešenja, - rekao je generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović, na sastanku koji je danas u Beogradu održao sa predstavnicima opštine Lazarevac.

On je naglasio da Železnica koncept saradnje sa lokalnim samoupravama razvija širom Srbije, kao najbolji način zajedničkog rešavanja brojnih poteškoća. Predstavnici opštine Lazarevac, član Veća Bojan Sinđelić i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Slaviša Živković, u prisustvu državnog sekretara Ministarstva saobraćaja Dušana Rafailovića, istakli su da je od ukupno deset putnih prelaza na teritoriji ove opštine, zbog velike frekventnosti drumskog saobraćaja na čak šest mesta izraubovan prelaz preko pruge i da je zbog toga neophodno njihovo uređenje.

Oni nisu imali veće primedbe na funkcionisanje i signalizaciju na svih deset putnih prelaza, obezbeđenih branicima i polubranicima, odnosno savremenom signalno-sigurnosnom opremom.

Na sastanku je dogovoreno da stručne službe srpskih železnica i opštine Lazarevac do kraja nedelje obiđu sve ove putne prelaza, utvrde njihovo stanje i predlože mere i dinamiku njihovog uređenja.

Leave a Reply.